Онлайн TV FM радіо FM пауза

Євросоюз до жовтня одержить понад мільярд доз вакцин проти SARS-CoV-2 від чотирьох виробників. Відео

Новини

Євросоюз до жовтня одержить більш як мільярд доз вакцин проти SARS-CoV-2 від чотирьох виробників. Це дасть змогу до кінця липня прищепити 70 % дорослого населення ЄС.

Цього тижня до країн Європейського Союзу надійде понад 300 мільйонів доз вакцин, а в червні — більш як 400 мільйонів. Постачання ще 450 мільйонів доз препарату очікують до кінця року. На вакцини витратять півтора мільярда доларів.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що 1 червня в ЄС буде повністю готова система видачі цифрових сертифікатів про вакцинацію. Європейське агентство з лікарських засобів затвердило препарати BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson&Johnson. Громадяни ЄС можуть щепитися й китайською вакциною Sinopharm, яку схвалила ВООЗ.

На повну силу система видачі зелених паспортів запрацює з 1 липня. У сертифікатах буде вказано, чи вакцинувався його пред’явник, а також чи вже перехворів на ковід та одужав. У документах ще буде записано дату вакцинування та останнього проходження ПЛР-тестування.

Лідери Євросоюзу сподіваються, що цифрові сертифікати допоможуть відновити туристичну індустрію, яка під час пандемії дуже постраждала через карантинні обмеження.


А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua