Онлайн TV FM радіо FM пауза

ЄС заморозив рахунки ще чотирьох колишніх українських чиновників

Рада Європейського Союзу з питань закордонних справ 14 квітня розширила список осіб, відповідальних за незаконне привласнення українських державних коштів, проти яких застосовують санкції ЄС. Про це повідомила прес-служба Ради ЄС.

“Сьогоднішнє рішення стосується чотирьох додаткових осіб, визначених як відповідальних за незаконне використання держкоштів, чиї активи в ЄС буде заморожено. Таким чином, загальна кількість осіб, чиї активи заморозять в ЄС у зв’язку з розтратою українських державних коштів, зросло до 22”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що список цих осіб буде опубліковано у випуску офіційного журналу ЄС від 15 квітня.

Як відомо, 6 березня почали діяти санкції ЄС щодо 18-ти колишніх українських чиновників. Санкції передбачають заморожування незаконно нажитих державних коштів України.

Зокрема, ЄС заморозив рахунки відстороненого Верховною Радою з посади президента України Віктора Януковича, його синів Олександра та Віктора, екс-прем’єра Миколи Азарова та його сина Олексія, братів Андрія і Сергія Клюєвих, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, бізнесмена Сергія Курченка, екс-глави адміністрації президента Андрія Клюєва та інших.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua