Онлайн TV FM радіо FM пауза

ЄС пропонує посилити стандарти викидів для авто. Відео

Новини

Єврокомісія хоче ще більше обмежити обсяг шкідливих оксидів азоту і твердих частинок, які викидають транспортні засоби, а ще запровадити нові стандарти щодо забруднення від гальмування та зносу шин.

Перші обмеження «Євро 1» ЄС запровадив ще 1992 року. Після цього поступово їх посилював. Наступний стандарт «Євро 7» пошириться на легкові автомобілі й фургони з 1 липня 2025 року, а на автобуси й вантажівки — за два роки потому.

Правила зменшать допустимий обсяг викидів вантажівок, а щодо автомобілів і фургонів встановлять найнижчі значення викидів стандарту «Євро 6».

Так, наприклад, обмеження щодо діоксиду азоту для дизельних авто знизять до 60 міліграмів на кілометр. Зараз це стандарт для бензинових автомобілів. Додано нові межі щодо мікрочасток, утворених від гальмування та зносу шин.

За даними Єврокомісії, у ЄС через викиди автомобільного транспорту щороку передчасно вмирає 70 тисяч громадян. Це втричі більше, ніж унаслідок ДТП. Політики вважають, що вигоди для здоров’я нового стандарту набагато переважують витрати.

Нові стандарти щодо викидів ухвалили після угоди, яку блок уклав минулого місяця. Згідно з ним із 2035 року набуде чинності заборона на продаж нових бензинових і дизельних автомобілів та фургонів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua