Онлайн TV FM радіо FM пауза

ЄС обіцяє додаткові санкції проти Росії та нову грошову допомогу Україні. Відео

Новини

Європейський Союз запровадить 10-й пакет санкцій проти Росії в річницю її повномасштабного вторгнення до України. Про це у четвер заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на спільній пресконференції з Володимиром Зеленським у Києві.

Також, за її словами, ЄС спільно з партнерами з «Великої сімки» готує нову граничну ціну на нафту з Росії.

Водночас президент України Володимир Зеленський вважає, що одне з найважливіших загальноєвропейських завдань щодо санкційної політики проти Росії — це зменшити здатність РФ обходити вже запроваджені обмеження.

Україна наполягає на внесенні до 10 пакета санкцій обмежень щодо російської індустрії з виробництва ракет та безпілотників, банківської системи та ядерної галузі, зокрема проти корпорації «Росатом».

Зазначимо, що разом із фон дер Ляєн до української столиці також прибули керівники ЄС із питань зовнішньої політики, міграції, сільського господарства, економіки та юстиції. Вони провели низку переговорів, зокрема щодо збільшення постачання зброї та грошей для України, а також розширення доступу українських товарів на ринок ЄС.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua