Онлайн TV FM радіо FM пауза

ЄС готує план відмови від 75 % російського газу до кінця року. Відео

Новини

Газ планують замінити на відновлювані джерела енергії та почати економити, де це можливо. Відколи почалося воєнне вторгнення росії до України європейські країни заплатили країні-агресору за газ та нафту понад 47 мільярдів євро.

Голова комітету з енергетичної політики Європарламенту Кадрі Сімсон звернулася з трибуни до всіх основних постачальників газу. Вона закликала допомогти замінити російський газ альтернативами.

За словами Сімсон, ЄС також готується надати державам-членам шостий пакет санкцій щодо Росії. Його розглянуть найближчими днями.

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель написав у твіттері, що нові санкції будуть спрямовані проти нафтової промисловості Москви, більшої кількості російських банків та тих, хто несе відповідальність за дезінформацію.

Водночас не всі країни блоку підтримують ембарго на російську нафту. На неї припадає 26 % усього імпорту цього енергоносія до ЄС.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua