Онлайн TV FM радіо FM пауза

Японці починають економити й переходять на вживані «айфони». Відео

Новини

Упродовж багатьох років японці легко купували нові електронні гаджети. Але здешевшання єни зробило «айфони» занадто дорогими для багатьох жителів країни. Тож почав зростати продаж уживаних пристроїв.

У США ціна на «айфони» лишилася незмінною. Однак у Японії ситуація інша. З одного боку зріс курс долара. А з іншого єна подешевшала на 22 % й опустилася до 32-річного мінімуму щодо американської валюти.

Тепер багато японців відмовляються від нових моделей і купують старі за розумну ціну. У популярному токійському районі електроніки 30-річний офісний працівник придбав для матері вживаний «айфон 8». Каже, 813 доларів за «айфон 14» — це задорого.

Японська компанія продає вживані планшети й телефони. За її даними, з липня обсяг продажу збільшився втричі. В офісі компанії, що біля Токіо, працівники розпаковують, чистять і тестують усі пристрої. Потім фотографують і виставляють інформацію в інтернет-магазині.

Голова компанії каже, що раніше їхньою цільовою аудиторією були технічно підковані покупці, яким був потрібен ще один айфон. Тепер фірма планує більше пропонувати свої послуги жінкам і людям похилого віку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua