Онлайн TV FM радіо FM пауза

Японія запровадила візові санкції проти 23 осіб, причетних до кризи в Україні

Про це повідомив у середу на прес-конференції в Брюсселі прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе, інформує “Інтерфакс-Україна“.

Японський прем’єр впевнений, що криза в Україні є “важливим питанням не тільки для українського регіону, а й для Східної Азії, міжнародним питанням”.

Ми ввели заборону на візи 23 людям, які причетні до цього питання. Я сподіваюся, що за допомогою діалогу буде знайдено дипломатичне вирішення. Двері для переговорів мають бути відкритими, і ми сподіваємося, що Росія обере шлях переговорів“, – заявив Абе.

До того прем’єр Японії повідомив про те, що спостерігачі з його країни стежитимуть за виборами президента в Україні.

“Ми сподіваємося, що в Україні відбудуться демократичні вибори та плануємо спрямувати десять спостерігачів для спостереження”, – додав він.

8 березня Японія вже ввела перший пакет санкцій щодо Росії через визнання нею незалежності самопроголошеної Республіки Крим.

Ці санкції передбачають призупинення консультацій про пом’якшення візового режиму і заморожування початку переговорів про можливе укладення трьох договорів – про інвестиційне співробітництво, про співробітництво в освоєнні космосу і про запобігання небезпечної військової діяльності.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua