Онлайн TV FM радіо FM пауза

Яким повинен бути сучасний заклад дошкільної освіти. Відео

Новини

У Прикарпатському національному університеті відбувся круглий стіл “Сучасний заклад дошкільної освіти: лідерство. Діджиталізація. Майбутній капітал”. Через повномасштабне вторгення росії, розповідає керівниця центру раннього розвитку дитини Ольга Рейпольська, велика кількість дітлахів втратила доступ до якісних знань. Тому зараз напрацьовують нову систему, завдяки якій вдасться забезпечити дошкільнят необхідним матеріалом.

Голова комітету Верховної ради України з питань освіти Сергій Бабак наголошує, що нині посадовці повинні подбати саме про ранній розвиток дітлахів. Відтак, на меті діджиталізувати дошкільну освіту.

Наразі в Україні вже функціонує інноваційна система освіти та піклування дітей раннього та дошкільного віку. Вона включає велику кількість компонентів, які в рази спрощують навчання як для дітлахів і їх батьків, так і педагогів.

Особливої підготовки та підтримки у галузі дошкільної освіти, наголошує ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, потребують гірські райони.

Нагадаємо, у березні Верховна рада ухвалили законопроєкт про реформу дошкільної освіти у першому читанні. Документ має забезпечити справедливу черговість зарахування дітей до комунальних закладів освіти через чітке визначення території обслуговування. Зміни стосуватимуться і форми дитячих садочків. А також діятимуть різні форми здобуття дошкільної освіти: дистанційна, педагогічний патронаж та мережева, коли дитина навчається у різних дитсадочках одночасно.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua