Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як живуть переселенці в Бурштинській ТГ. Відео

Новини

У Бурштинській громаді зареєстровано понад 2 тисячі вимушених переселенців. У рамках робочого візиту, їх навідала голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. Оглянула умови проживання, розпитала про потреби та привезла продуктові набори.

Звільнили навчальні класи і розмістили ліжка. Облаштували душову, пральну та сушильну кімнати. Ось так навчально-виховний комплекс став тимчасовим житлом для майже 90 вимушених переселенців. Багато зроблено – каже директорка освітнього закладу, проте багато чого ще бракує.

Харчування тут триразове, меню різноманітне. Пані Марія готує для внутрішньо-переміщених з першого дня їхнього заселення. Каже – бракує холодильників, а з рештою – справляються.

Міський голова Бурштина запевняє – внутрішньо-переміщені люди, котрі проживають в освітніх закладах, для навчального процесу не перешкода.

Голова Обласної військової адміністрації Світлана Онищук запевняє, велика команда працює над створенням стратегії забезпечення житлом тих, хто вирішив залишитись жити на Прикарпатті.

Індивідуальне житло для ВПО, котрі мають намір залишитись у Бурштинській громаді планують облаштувати на базі гуртожитку Торговельно-економічного коледжу до 1 вересня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua