Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як у Коломиї працює фтизіопульмонологічний центр. Відео

Новини

Вже рік як у Коломиї працює комунальне некомерційне підприємство “Коломийський фтизіопульмонологічний центр”. За цей час медикам вдалося зробити чимало, а головне законтрактуватися із службою охорони здоров’я та значно покращити технічну базу.  Також в медустанові запрацювали нові лабораторії. Однак центр і далі не має стаціонару. А ще тут мріють про створення паліативного центру. Тепер під час пандемії, кажуть медики, роботи значно додалося.

Як зазначив очільник установи Віталій Гурник, перший рік роботи виявився вдалим. А ще тепер медичний заклад надає і ряд як звичних, так і нових послуг.

Також у центрі є і три кисневих концентратори, які пацієнти за потреби можуть отримати для користування вдома. Та найбільше наразі роботи у рентгенологів. Їм доводиться робити більш як 50 рентгенів на день. Добре, що апаратура витримує, зазначив медик.

Тепер головне, як зізнається керівник у фтизіопульмонологічному центрі, відкрити відділення паліативної медицини. Адже громада вже давно мріє, щоб тут запрацював сучасний хоспіс. 

А яка ваша реакція?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
rai.ua