Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як «серце в коробці» допомагає рятувати пацієнтів, які потребують трансплантації. Відео

Новини

Пожертвуване серце прямує до лікарні «Сент-Вінсент», що в Сіднеї. З 2014 року тут використовують унікальний спосіб доставляння. Зазвичай орган охолоджують, але ця коробка дає змогу зберігати серце теплим, і воно навіть пульсує. Це значно збільшує час на дорогу.

Пристрій тут використовують уже ось як вісім років. Він допоміг збільшити кількість операцій, бо в контейнері можна доставити навіть серце від донорів, у яких зупинився кровообіг, але не настала смерть мозку.

Поки що «Сент-Вінсент» — єдина лікарня, де використовують цю технологію. Лікарі кажуть, що список треба розширити.

57-річний Росс Тріподі — один із тих, кому допомогло «серце в коробці». До цього він покладався на складний апарат, який переганяв кров тілом. Але через нього він майже не міг взаємодіяти із зовнішнім світом. А тепер, після трансплантації, він живе на повну й навіть підкорив у штаті Новий Південний Уельс гору Косцюшко. Каже, що пристрій значно скоротив час очікування органа.

Лікарі також кажуть, що в колись можуть з’явитися альтернативи трансплантації. Приміром, надруковані на 3D-принтері частини органів, у виготовленні яких використовуватимуть клітини пацієнта. Це знизить ризик відторгнення. А поки що рятувати хворих допомагають такі ось винаходи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua