Онлайн TV FM радіо FM пауза

Зеленський підписав указ про зміцнення обороноздатності держави: яік він реалізовуватиметься. Відео

Новини

Збільшення армії на 100 тисяч, відміна призову, заміна його на контрактну службу та збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям  – такі зміни передбачені у підписаному президентом України указі про зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби в Збройних силах України та поступового переходу до засад професійної армії.

 Відтак, на поточний рік Кабінет міністрів має підготувати зміни до державного бюджету передбачивши заробітну плату військовослужбовця починаючи від 13 тисяч гривень. А протягом наступного року заплановано суттєво збільшити фінансове забезпечення для тих, хто укладе довгостроковий контракт – тобто на 7-10 років. У військоматі кажуть, зміни відбудуться і в такому понятті як призов на військову строкову службу. Поступово її мають замінити на інтенсивну військову підготовку.

 Таким чином, як зазначив міністр оборони України, збройні сили можуть стати не лише найбільшим роботодавцем, а й структурою, в якій служити буде престижно.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua