Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як обрати авто ВАЗ, щоб проїздити на ньому ще 10 років

Новини

Попри те, що епоха автомобілів ВАЗ вже минула, вони продовжують бути популярними серед населення і частка автомобілістів досі роблять вибір в їх користь, коли збираються купити бу авто.  

Вони доступні за ціною, невибагливі в ремонті, запчастини легко знайти і їздити в них – одне задоволення. Багато хто з теперішніх водіїв починав свою кар’єру саме з представників Тольяттінського автозаводу. 

Однак в цьому безпосередньо є і свій ризик, адже авто з пробігом може мати достатньо проблем не лише з боку технічного стану, але й незакриті юридичні питання. На автобазарі Декспенс можна знайти оголошення про продаж авто і вигідно купити ВАЗ, але також варто знати, як не помилитись та на що звернути увагу у придбанні вживаного авто ВАЗ.  

Кузов 

Ця частина автомобіля вимагає найдорожчого ремонту у випадку «запущених» проблем з корозією. Тому оцінити стан заліза потрібно насамперед. Тим паче це все одно перше, що впадає у вічі.  

Якщо ви помітили ознаки того, що авто перефарбоване або є нерівності на поверхні – висока ймовірність, що авто було учасником ДТП.  

Також вогнища корозії по всьому кузову мають вас насторожити і спонукати відмовитись від покупки. Відомо, що автівки ВАЗ мають схильність до швидкого ржавіння. 

Що всередині?  

Далі беремо на аналіз головні вузли та агрегати. Вам потрібно перевірити наступне: 

  • Коробку передач (чи немає шумів, складності у перемиканні передач); 
  • Підвіску (якщо автомобілем гойдає при русі, то це вже вказує на проблеми, про котрі вам, можливо, не сказали); 
  • Мотор (обов’язково зверніть увагу на колір вихлопу: якщо він темний, то двигун потребує ремонту і то затяжного та коштовного); 
  • Електрику (бу ВАЗ мають часто проблеми із електрообладнанням). 

Майже в кожному випадку продажу бу авто власник не поспішає розповісти про всі мінуси. Ви їх і самі побачите, але, можливо, вже після покупки і будете довго сушити голову, як те все усунути.  

Якщо у вас недостатньо досвіду для об’єктивної оцінки бу авто – запросіть з собою фахівця, котрий побачить 10/10 несправностей і порадить, що в такому випадку робити. Краще витратити деякі кошти на обізнаного, аніж потім тисячі на ремонт. 

Якщо вас цікавить авто ВАЗ з дорожчого сегменту, то придивіться до Пріори або Гранти. Вони мають хороші показники надійності та безпеки, комфортний салон та шумоізоляцію, котра в рази краща, аніж в інших моделей.   

Щодо недоліків, то ці моделі авто можуть бути вимогливими до якості пального, мастила та інших розхідників. 

Якщо ви проживаєте в сільській місцевості, то Лада Ларгус саме те, що вам потрібно. Також її можна експлуатувати в далекі подорожі чи інші види відпочинку, типу риболовлі. Має просторий салон, та й прохідність одна з кращих в своєму сегменті.  

Що б ви не обрали,  переконайтесь, що автомобіль справді зможе бути вам вірним протягом тривалих років, а не відправиться в сервіс після покупки.  

До речі, купити бу ВАЗ ви можете на автомобільному сайті Декспенс, де щодня здійснюються вдалі покупки та більшає кількість щасливих власників хороших та надійних автівок. 

А яка ваша реакція?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua