Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як на Прикарпатті дбають про захисників України. Відео

Новини

Аби вкотре підняти питання допомоги учасникам АТО та їх родинам, до Івано-Франківська з’їхалися урядовці, нардепи, місцеві посадовці та активісти.

Впродовж останніх семи років для соціального захисту ветеранів АТО Івано-Франківська область отримала понад сотню мільйонів гривень. Усі ці гроші пішли за призначенням. Принаймні про це звітує голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук перед столичними гостями.  Сьогодні тут урядовці, нардепи, місцеві чиновники та активісти.

Крім того, в області діє низка  програм для соцпідтримки ветеранів. До прикладу, Будинок ветерана «Бандерівський схрон» в Івано-Франківську запрацював ще у  2017 році. За цей час, розповідає його керівник Ігор Чернецький, тут пройшли реабілітацію ветерани з різних куточків України.

Та цього замало, твердять учасники зустрічі. Й наводять приклади своїх ініціатив.  Зокрема, голова підкомітету з питань соцзахисту  прав ветеранів ВРУ Анатолій Остапенко, запропонував зміни до законопроєкту щодо соціального страхування учасників бойових дій.

Не менш важливою є психологічна реабілітація, твердять місцеві активісти. Чиновники, у свою чергу, пообіцяли  усіляко сприяти у вирішенні цього питання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua