Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як Івано-Франківськ справляється зі снігом і морозом. Відео

Новини

Традиційно, у вівторок, голова Франківської громади Руслан Марцінків та керівники комунальних підприємств вирушили на інспекцію. Маршрут – від центру міста і до більшості спальних мікрорайонів. Головна мета – обстежити, як комунальники справляються зі снігом.

За словами очільника КП «Муніципальна дорожня інспекція» Віталія Бурка, люди та техніка працюють у посиленому режимі, однак ресурсу таки бракує.

«Звичайно, що центральні дороги трохи в кращому стані, до них більше уваги, а бічні в спальних районах – трохи в гіршому. Просто ресурсу на все однозначно не вистачає. Немає ні стільки техніки, ні стільки матеріалів, щоби обсипати все місто, щоби були чорні дороги всюди при такій температурі. Якщо би зараз була температура -2, -3, звичайно, була би зовсім інша картина. А при -16 навіть сіль не може так розтопити. Ще будемо по зауваженнях реагувати точково».

На вихідних комунальники розчистили і більшу частину тротуарів. Ці території здебільшого обслуговують КП «Благоустрій» та «Комфортний дім».

«Так як на інших підприємствах люди вийшли з самого ранку, так і в нас працювала техніка, яка очищала і посипала піщано-соляною сумішшю. Як ми всі бачили, сніг падав дуже інтенсивно. Але всі роботи були зроблені максимально, щоби люди комфортно йшли на роботу, щоб очищені були зупинки громадського транспорту, а також всі міжбудинкові та прохідні території, які ми обслуговуємо», – зазначає директор КП «Благоустрій» Михайло Яцків.

Результати чищення міських доріг, на думку Руслан Марцінківа, задовільні. Каже у такий час, з малим ресурсом та браком людей у комунальних підприємствах, дорогами міста проїхати можна. Особливу увагу комунальників доручив звернути на пішохідні переходи та зупинки громадського транспорту.

«На центральних дорогах добре, бічних – гірше. Зрозуміло, що у дворах найгірша ситуація, тому що техніки не вистачає, працівників не вистачає. Під цю пору, в час війни я вважаю, що місто добре справляється з прибиранням снігу. Добре, що немає великої ожеледиці, це дозволяє також і тротуари прибирати. По цьому снігу більш-менш комфортно іти, де тракторець чи людською працею прогорнули теж. Є недоліки, особливо на переходах і на зупинках, де люди чекають громадського транспорту. Оце основні недоліки, де треба прибирати, але вже навчилися, що треба переходи чистити, зупинки чистити і в принципі ситуація задовільна».

Також міський голова Руслан Марцінків закликав мешканців громади не збільшувати використання електроенергії. З пониженням температури люди інтенсивніше почали використовувати електричні обігрівачі. А це може спровокувати дефіцит електроенергії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua