Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як чистять 14 гігантських люстр у бальному залі Блекпульської вежі в Англії. Відео

Новини

Майже ювелірна точність і надзвичайна обережність потрібні цим робітникам у Блекпульській вежі в Англії. У знаменитому бальному залі триває щорічне генеральне прибирання. Зараз настала черга 14 гігантських люстр із кришталевими прикрасами, які вручну зробили італійські майстри.

Кожну люстру слід спустити на підлогу. Кришталь дуже крихкий. Тому люстри очищають від пилу акуратно. Весь процес триває кілька тижнів. Під час прибирання права на помилку тут ніхто не має. Також ще треба перевірити всі лампочки. У кожній люстрі їх 80, а загалом 1120.

Генеральне прибирання в цьому залі проводять уже 124 роки. Починають із реставрації паркету. Його зроблено з 30 тисяч дощечок із дуба, червоного дерева та горіха.

Блекпульську вежу звели наприкінці XIX століття. У середині минулого століття бальний зал постраждав від пожежі. Його реставрували два роки й витратили півмільйона фунтів стерлінгів.

https://www.youtube.com/watch?v=OWvMKSzt470
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua