Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківські експертки розповіли, як розпізнати осінню депресію. Відео

Новини

Апатія, не хочеться зранку вставати з ліжка, немає настрою і натхнення. Знайомо? Це осіння депресія. Вона найчастіше виникає восени, коли сонця менше, а похмурних днів стає більше.

Осіння депресія, або як її називають лікарі – сезонний афективний розлад – може погіршити якість життя, відбити бажання щось робити та навіть радіти життю.  За статистикою, зазначають психотерапевти, цей розлад діагностують у п’яти відсотків людей.  А найчастіше він  настає внаслідок саме  сезонних змін.

Людям, які відчувають так звану «осінню депресію» психотерапевтка Ольга Радченко рекомендує  почати із самоаналізу  та щоденної оцінки свого самопочуття по десятибальній шкалі.  І чим вищий бал, тим більше у них сил впоратись із депресією без візиту до спеціаліста.

Та коли надворі несонячний день, зазначає дієтологиня Віта Іванків, сонце повинно бути у нашій тарілці. Найперше, що повинно бути у нашому раціоні, кажуть дієтологи – це різноманітні яблука та виноград.  

Дуже важливу роль у покращенні свого самопочуття відіграє й наше середовище. Мова йде про найближчих для нас людей. Також психотерапевтка радить не переставати мріяти, гуляти на свіжому повітрі, хвалити себе за виконані справи та за можливості відправлятись на відпочинок.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua