Онлайн TV FM радіо FM пауза

Художник Роман Бончук пише картини про війну. Відео

Новини

Майстерня художника Романа Бончука заповнена полотнами на тематику російського вторгнення в Україну. Митець каже, це так званий військовий щоденник, а на картинах – ключові події війни.

Відтак, виникла серія «Мордорська паранойя». Одна із картин цієї серії під назвою «МордоГотика». На полотні – справжнє обличчя росіян.

Також у цій серії полотна «Ніч у музеї» та портрет Достоєвського. Не забув Роман Бончук й про тих, хто допомагає нашій державі наблизити перемогу. До прикладу, прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон. Його портретів у колекції митця чимало.

І, звичайно, українські політики та посадовці, які за час війни стали народними улюбленцями. На полотнах художника – президент України Володимир Зеленський, радник глави Офісу президента Олексій Арестович й очільник Миколаївської області Віталій Кім. А ще чотирилапі символи війни – пес Патрон та врятована кішка з Бородянки Шафа.

А нині Роман Бончук працює над ще однією серією робіт, на яких зображує міцний Азовсталь та його захисників.

Загалом Роман Бончук написав близько півтисячі полотен на тему російської агресії. Це як графічні, так і живописні картини. Частину з них передав на благодійні аукціони, які відбуваються в Україні та за кордоном. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua