Онлайн TV FM радіо FM пауза

Грип на Прикарпатті: фахівці попереджають про небезпеку. Відео

Новини

В осінньо-зимовий період зростає кількість хворих на гостре респіраторне вірусне захворювання – грип. За словами фахівців, під кінець 2023 року кількість зареєстрованих випадків перевищила 10 тисяч.

«Більше цього року хворіло дітей. 60% припадає на вікову категорію 5-14 років, тобто шкільного віку. Зараз на 52 тижні ми знаходимось на неепідемічному рівні, тобто захворюваність є нижчою ніж багаторічні показники в середньому на 15%. І зниження захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем в межах 19-20%», – заступниця генерального директора ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» Тетяна Джус.

Та все ж на Прикарпатті у 2023 році були зафіксовані два летальні випадки. Серед них 25-річна мешканка Надвірнянщини, та 46-річний чоловік.

«Цьогоріч ми маємо два підтверджені випадки: 25-річна жінка, яка померла на третій тиждень після пологів і 46-річного чоловіка. В жінки було діагностовано грип H3 і ковід, а в чоловіка пандемічний H1 і H3».

Зокрема, за словами медиків частіше вірус вражає невакцинованих людей. Щодо рентабельності вакцинації думки у мешканців Івано-Франківська розділилися. Коли одні вважають, що вакцина від грипу дійсно працює, інші не бачать у ній необхідності. Також, медики закликають українців у випадку погіршення самопочуття звертатися до фахівців, а не займатися самолікуванням.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua