Онлайн TV FM радіо FM пауза

Гуцульські громади України об’єднаються для підвищення розвитку туризму

Новини

Гуцульські громади Закарпаття та Прикарпаття планують укласти договір про співробітництво для підвищення розвитку туризму.

Про це Укрінформу повідомили у Закарпатському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою».

У повідомленні офісу зазначається, що розвиток туризму на гірських територіях та можливості для міжмуніципального співробітництва обговорили під час круглого столу за участі представників семи гуцульських громад Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Під час заходу в онлайн-форматі обговорили механізм укладення договорів про співробітництво територіальних громад та успішні практики співробітництва громад у сфері туризму Івано-Франківської та Закарпатської областей.

«Громади Гуцульщини мають потужний потенціал у сфері туризму, розвитку креативних індустрій, виробництві екологічних продуктів, тому активна співпраця громад дозволить використати цей потенціал і реалізувати не один розвитковий проєкт», – підкреслив керівник Закарпатського регіонального офісу Микола Сюсько.

Голова Ясінянської територіальної громади Закарпатської області Андрій Делятинчук озвучив ідеї щодо підписання договору про міжмуніципальне співробітництво та презентував проєкт такого договору. Він переконаний, що синергія громад дасть значно більший ефект, ніж робота кожної громади над власним розвитком окремо. Нині йдеться про амбітний задум міжобласного, а можливо, і міждержавного договору об’єднання гуцульських громад.

«Така співпраця може дати створення своєрідного бренду Гуцульщини, підготовку спільних туристичних маршрутів та проєктів, інвестиційних пропозицій та проєктів, розвиток креативних індустрій, збереження та розвиток етнокультурних гуцульських традицій, ремесел та промислів, промоція та створення унікальних гуцульських продуктів, наприклад, кошика зі смаколиками, серед яких важливим інгредієнтом є бринза», – додають у Закарпатському регіональному офісі.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua