Онлайн TV FM радіо FM пауза

Гуртові ціни на яйця в США вже знижуються, але споживачі поки цього не помітили. Відео

Новини

Гуртові ціни на яйця в США пішли на спад. Однак споживачі навряд чи це відчують принаймні ще кілька тижнів. Про це заявив великий постачальник яєць із Каліфорнії. У грудні було значне зростання цін. Так, за даними індексу споживчих цін Бюро статистики праці США, яйця подорожчали на 60 %, як порівняти з минулим роком.

Ціни на яйця залежать від безлічі чинників. Так, одним із головних стало зменшення постачання зі Східної Європи. Це відіграло роль у світовій продовольчій кризі, а також збільшило виробничі витрати. Але є й інші чинники, які додають невизначеності.

За даними міністерства сільського господарства США, від початку 2022 року — здебільшого в березні та квітні — померло чи було забито майже 58 мільйонів курчат та індиків. Попередній найбільший спалах 2015 року забрав понад 50 із половиною мільйонів пташиних життів.

Експерти найближчими місяцями пильно стежитимуть за тим, як поведе себе ринок. Так, напередодні Великодня в США попит на яйця знову зростатиме.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua