Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську обговорили питання функціонування ринку нерухомості в умовах війни. Відео

Гроші

Асоціація фахівців з нерухомості України за підтримки Конфедерації будівельників України провели пресконференцію. Експерти обговорили питання функціонування ринку нерухомості в умовах воєнного стану.

У більшості регіонів України відновилось будівництво новобудов. Зокрема, у західних регіонах, де нині найбільш спокійно та безпечно. Членкиня ради директорів Конфедерації будівельників України Ірина Орловська наголошує, Прикарпаття нині серед лідерів з відновлення будівництва.

Ціни на житло теж виросли. Відтак вартість квартир у новобудовах збільшилась на 15%. Попри це упродовж останніх двох місяців первинна нерухомість на Прикарпатті має великий попит. Голова Івано-Франківського обласного відділення асоціації фахівців з нерухомості Віктор Фурдіяка відзначає, житлом цікавляться як місцеві, так і вимушені переселенці, які вирішили залишитись тут на постійне проживання.

Крім того, Івано-Франківський регіон нині дуже перспективний. Чимало великих забудівників з інших регіонів України розглядають можливості та перспективи будівництва житла на Прикарпатті. Заступник голови Івано-Франківської громади розповідає, відповідні земельні ділянки для цього є. Однак нині, наголошує чиновник, земельними ділянками громади більше цікавляться для реалізації комерційних проєктів.  

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua