Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кожна восьма держзакупівля на Прикарпатті проводиться з порушенням закону

Згідно з висновками експертів проекту “Тендер і Злочин”, в Івано-Франківській області протягом другого півріччя 2014-го року з порушеннями законодавства було здійснено 66 держзакупівель на суму майже 46,5 млн грн.

 ГО “Українська галицька асамблея” в рамках проекту “Тендер і Злочин” провела моніторинг 1800 державних закупівель у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях, здійснених з липня по грудень 2014-го року, пише Курс.

За результатами моніторингу, кожна восьма закупівля проводиться з порушенням законодавства України. 238 729 148.65 грн бюджетних коштів витрачено на держзакупівлі з порушеннями, тобто незаконно. Через неправомірні відхилення тендерних пропозицій з боку замовників бюджет областей втратив 15 407 504.44 грн.

За даними моніторингу скеровано 65 депутатських звернень до Прокуратури, Антимонопольного комітету України, Державної фінансової інспекції, Міністерства економічного розвитку.

“Одним з базових принципів нашої роботи є моніторинг абсолютно всіх державних закупівель в тому регіоні, де ми проводимо діяльність. Ми розуміємо, що державні кошти розкрадаються не лише очевидними багатомільйонними схемами у Києві. Не менші втрати державних коштів відбуваються через “тіньові” схеми на місцях, що криються у державних закупівлях, і їх подекуди виявити значно важче, це потребує часу та постійної, системної робити. 
Загалом ми провели моніторинг усіх державних закупівель в Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській областях за період липень-грудень 2014 року, а це 1800 процедур. І можемо стверджувати, що кожна 8-ма така процедура відбувається з порушення Законодавства України”, – говорить Мирослав Сімка, керівник проекту “Тендер і Злочин“, експерт у сфері 
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua