Онлайн TV FM радіо FM пауза

Податківці пояснюють, як платникам податків уникнути помилок при заповненні платіжних документів. Відео

Гроші

Неправильне заповнення платіжних документів при сплаті податків чи використання не власної банківської картки. Саме такі дії платників призвели до накопичення нез’ясованих платежів на майже 3,5 мільйона гривень.

Щоб уникнути помилок, для початку, платнику необхідно правильно заповнювати реквізити «Призначення платежу», для того щоб сплачена сума податків вірно відобразилась у його інтегрованій картці платника податків.

“Вразі, коли некоректно заповнені ці поля, сплачена сума буде обліковуватись на нез’ясованих платежах і не попаде на картку платника і в нього буде податковий борг. На який відповідно нарахується пеня і штрафна санкція за несвоєчасну сплату. Навіть у випадку уточнення призначення нез’ясованого платежу на підставі заяви платника податку, буде рахуватися сплаченою сума датою подання заяви платника про виправлення помилки”.

Якщо сплачується податок через платіжний термінал самообслуговування, то платнику необхідно застосовувати лише власну банківську картку.

“Оскільки у разі перерахування до бюджету платежів третьою особою, сплачені платежі по тому платнику будуть на нез’ясованих платежах до того часу поки ми не знайдемо платника”.

У разі сплати податку на неправильний рахунок, платник може звернутися до Центру обслуговування платників за місцем своєї реєстрації,  для проведення звірки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua