Онлайн TV FM радіо FM пауза

Громада Івано-Франківська передала захисникам на Донецький напрямок більше 250 дронів. Відео

Новини

FPV, Мавіки і новітні розробки – очільник громади Руслан Марцінків відвіз захисникам на Донецький напрямок 271 дрон. Це перша поїздка у 2024-му році, але дуже потрібна нашим воїнам на нулі для ефективної боротьби. Більше у сюжеті.

Необхідну техніку завезли в 109-й окремий гірсько-штурмовий батальйон 10 ОГШБр «Едельвейс», тактичній групі «Сапсан» 24 бригади, 78 батальйон 102 бригади іспецпідрозділу «Омега» НГУ. Окрім цієї важливо техніки захисники отримали інші необхідні на фронті речі.

«Все потрібно. Дрони, FPV-дрони, мавіки, дрони на скиди. От маємо чергове замовлення від хлопців і везем…. Ті підрозділи, які зараз на нулях, у них уже дуже великі витрати цих дронів, особливо fpv-шок, камікадзе, залежно, на якому напрямку підрозділ», – розповів Михайло Шутак – директор КП «Муніципальна інспекція».

250 FPV-дронів закупила громада за кошти з міського бюджету, ще 16 – за кошти благодійного фонду «Моє місто Івано-Франківськ».

«Веземо 250 ФПВ-дронів, куплених за міський бюджет. В першу чергу 10-й гірсько-штурмовій бригаді 109-му батальйону. Також ми маємо закуплені з благодійного фонду, який є при місті, теж закупили 16 ФПВ-дронів. І також веземо 1 квадрокоптер, який зробили наші діти у Центрі освітніх інновацій. Це великий квадрокоптер, який дасть можливість багато що зробити. І іншу допомогу, яку зазвичай ми веземо, тому що зараз дуже потрібно також і гумові чоботи, і інші речі, які завжди необхідні на передовій. Але основне сьогодні – це дрони, які ми закупили і веземо на Донецький напрямок», – каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Наприкінці минулого року понад 100 дронів передали військовій частині, яка обороняє Авдіївський напрямок. Цього разу бойові «пташки» полетіли на Донецький напрямок, де також тривають тяжкі бої проти окупанта.

«Поряд з тим є ще кілька напрямків, на яких також дуже гаряче: це Лиманський напрямок, це Краматорськ, це і інші населені пункти, де зараз гаряче, де безпосередньо зараз лінія фронту проходить. А ця допомога, ці дрони ідуть у ті військові частини, де служать мешканці Івано-Франківська та громади», – розповів директор КП «Полігон – ТПВ» Євген Данилюк.

«Дякуємо Івано-Франківській громаді за надану допомогу дронами-камікадзе. Будемо продовжувати нищити ворога всіма наявними силами. Використаємо з найкращими можливостями і бажанням, щоб була Україна і перемога. Слава Україні!», – дякує військовослужбовець Марко.

До поїздки долучилася і громадська організація «Спілка волонтерів Прикарпаття». Хлопці спільно з громадою суттєво допомагають захисникам, каже голова ГО «Спілка волонтерів Прикарпаття» Ігор Лукинів:

«Тиждень назад ми повернулися з великої поїздки на схід. 5 великих бусів ми відвезли все, що необхідно хлопцям. Зараз «Спілка волонтерів долучилася разом з міською радою веземо дрони-камікадзе на самий нуль, де найбільше їх потрібно. Це район Торецька, Часового Яру і Лиман».

«Передаємо велике вітання громаді Івано-Франківська, Івано-Франківської області. Всім, хто долучився, всім, хто не втомився, хто допомагає і вірить в Збройні сили України. Всім, хто вірить і йде до перемоги разом з нами. Хочемо подякувати за те, що допомагаєте, підтримуєте і за те, що вірите в нас», – наголошує військовослужбовиця Багіра.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua