Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як не застудитися на Водохреща: поради лікарів. Відео

Новини

Купатись чи не купатись? Щороку чимало охочих пірнути в ополонку на Водохреща. Та тільки одиниці йдуть плавати справді підготовленими.

Медики радять починати загартовуватись як мінімум за пів року до свята. Адже для організму занурення у крижану воду – це справжній стрес. До прикладу, франківець Андріан Волгін плаває у водоймах незважаючи на пору року вже близько 10 років.

Найчастіше Андріан купається на міському озері у будь-яку погоду. Каже, це чудово впливає на організм та зміцнює імунітет.

Зазвичай, рішення пірнути в ополонку на Водохреща – спонтанне. І якщо людина не готувалась до цього заздалегідь, відзначає терапевт Юрій Носурак, в першу чергу треба бути впевненим у своєму здоров’ї. Дотримання традицій може негативно вплинути на весь організм.  

Для занурення в ополонку потрібно обирати лише спеціально обладнані місця. Франківські водолази вже встигли обстежити дно річки Бистриця Надвірнянська неподалік вулиці Івасюка. Керівник рятувально-водолазної служби області Ігор Кочанський розповідає, цьогоріч водойма практично чиста.

Також біля місця освячення води на березі річки Бистриця Надвірнянська рятувальники розгорнуть два мобільні пункти обігріву.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua