Онлайн TV FM радіо FM пауза

Яремчанський гончар Микола Кашевко поділився таємницями своєї творчості. Відео

Новини

Його вироби зачаровують довершеністю і “розлітаються” по цілому світу. Гончар Микола Кашевко із Яремча поділився таємницями своєї творчості.

Яремчанський гончар Микола Кашевко у цьому ремеслі вже 10 років. Розповідає, колись його змусили вступити у Косівське училище прикладного та декоративного мистецтва на гончарну справу батьки. І неочікувано для всіх – Миколі сподобалось.

Свої перші гончарні вироби Микола зберігає й досі. Це дві скульптури, які нині майстер жартома називає «страшненькими». Зараз Микола виліплює лише на замовлення. Зазвичай, це посуд. Каже, на щось інше не вистачає часу.

Майстерня Миколи – це колишній батьків гараж, який вони вдвох переобладнали. З устаткуванням також допоміг тато, адже професійні прилади надто дорогі. Та батькові, переконує гончар, нічим не гірші.

Проводить Микола й майстер-класи для дітей і дорослих. На них охочі працюють на гончарному крузі, а ще займаються ручною ліпкою.

А яка ваша реакція?
+1
30
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua