Онлайн TV FM радіо FM пауза

Голови прикарпатських громад вибудовують механізми взаємодопомоги в кризових ситуаціях

Новини

В Івано-Франківську відбулись позачергові збори очільників міст. На заході обговорили питання енергетичної стійкості, критичну ситуацію у місті Бурштин, фінансове забезпечення власних та делегованих повноважень органів місцевого самоврядування та функціонування освітньої мережі.

Одне з найкритичніших питань – ситуація у місті Бурштин. Адже внаслідок ракетних обстрілів Бурштинська ТЕС зазнала значних пошкоджень. Відремонтувати усе до опалювального сезону, вважає голова громади Василь Андрієшин, неможливо. Тому працюють над забезпеченням міста альтернативами джерелами тепла. Та коштів на це немає.

Ще одне важливе питання, яке обговорили на зборах – це повернення «силового» ПДФО. Через його вилучення частина громад має великий дефіцит коштів. Не стала винятком і Надвірнянська громада.

Асоціація міст України подала до парламенту та уряду пропозиції щодо вирішення актуальних проблемних питань у сфері місцевих бюджетів.

«Запропонували запровадити європейську модель горизонтально-вертикального вирівнювання цієї ситуації. Тобто зміцнення фінансової основи», – каже виконавчий директор Асоціації Олександр Слобожан.

Також голови громад мали змогу висловити свої думки щодо функціонування освітньої мережі та реформування профільної старшої школи.

Позачерговими загальними зборами було й розглянуто ініціативу «Взаємодопомога громад Прикарпаття у кризових ситуаціях». Це дозволить вибудовувати ефективні механізми спільного реагування на проблеми.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua