Онлайн TV FM радіо FM пауза

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків разом із волонтерами знову їздили до військових

Новини

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків разом з волонтерами знову їздили на Схід до наших військових. Зібрали все, що так необхідне хлопцям на передовій. Зокрема найбільше везли різну транспортну техніку та спорядження. А ще вдалося заїхати до наших комунальників, які будують фортифікаційні споруди.

Баггі, квадроцикл, дрони, мавіки, зарядні станції, РЕБ-бази, медичні препарати і багато потрібних речей для наших захисників вчергове відвіз на передову міський голова Руслан Марцінків. Усього за кілька днів очільник Франківської громади відвідав наших військовослужбовців на Запорізькому та Донецькому напрямках. Громаді вдалося зібрати усе, що просили хлопці на передову. 

«Веземо баггі для 102 бригади ТРО. Також багато дронів – понад триста для різних частин. Переважно для 10 гірсько-штурмової бригади, танкового батальйону і 109 батальйону 10 гірсько-штурмової бригади. Також РЕБи веземо, тобто радіоелектронні прилади боротьби. В першу чергу для танкового батальйону. Тому, що для танків дуже важливі РЕБи, аби вони були захищені. Чергова поїздка волонтерська, чергова можливість допомагати. Ми постійно допомагаємо, щодня. Але цього разу волонтерська поїздка є по тих місцях, де найбільше цього потребують хлопці, де найбільше звернень. Досить довго чекали баггі для того, щоб передати хлопцям. Це баггі буде використовуватися для того, щоб підвезти військових, забрати поранених, що є дуже важливо сьогодні. Хлопці просили таке баггі купити – ми його купили. Я стараюся раз на місяць, раз на півтора місяця їздити до хлопців на різні напрямки. Цього разу – це Запорізький та Донецький напрямки», – розповів перед поїздкою Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Волонтери відвідали бійців 102 окремої бригади Сил ТРО, 78-й окремий батальйон ТРО, танкістів, 109 окремий гірсько-штурмовий батальйон 10 ОГШБр «Едельвейс», 80-ку та бійців окремої тактичної групи «Сапсан» 24 бригади. Поїздка насичена та результативна. Адже хлопцям повезли усе, що необхідно наразі для ефективної боротьби з окупантом. 

«Це дві прифронтові області – Запорізька та Донецька. Ми їдемо до тих частин, де служать жителі нашої громади та Івано-Франківської областіТобто, потреби, які – це і засоби зв’язку і ФПВ-дрони та інші безпілотні літальні апарати. Це ті необхідні речі, які потрібні нашим захисникам. Також є різне устаткування, механіка – те, що потрібно для РЕБ-бази і відновлення техніки на передовій хлопцям», – пояснив волонтер і додав, що найбільше запитів саме на дрони, інші ж потреби можуть змінювати відповідно до сезону», – розповів під час відправлення керівник КП «Полігон ТПВ» Євген Данилюк.

Таким приїздам волонтерів на чолі з міським головою Русланом Марцінківим захисники тішаться. Кажуть, це щораз дає відчуття, що країна робить спільну справу, а цивільні завзято допомагають військовим. 

«Дякую франківській громаді за надану допомогу – FPV-дрони, за постійну підтримку. Разом далі будемо знищувати ворога. Разом до перемоги!», – звернувся до франківців військовослужбовець 109 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 ОГШБр «Едельвейс» з позивним «Марко». 

Насичена кількаденна поїздка на схід очільника громади разом із волонтерами завершилася в гостях у франківських комунальників. Працівники наших КП будують фортифікаційні споруди неподалік лінії зіткнення з ворогом. Франківськ усіма можливостями та засобами допомагає наблизити перемогу. 

«Дуже важливо, що ми відвідали в черговий раз нашу легендарну гірсько-штурмову бригаду. Також передали нашій 80-й десантно-штурмовій бригаді мавіки та дрони, також відвідали Запорізьку область, нашу 102 бригаду, куди передали баггі і дрони і також 78 батальйону 102 бригади передали дрони і мавіки. Також ми відвідали наших хлопців, які сьогодні працюють на Донецькому напрямку, наші комунальники. Навіть під обстрілами, під ворожими дронами працюють, щоби були нормальні окопи для наших військових. І я хочу подякувати їм за ту працю», – підсумував хід поїздки Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua