Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бурштині встановили пам’ятну дошку військовослужбовцю Володимиру Гулі. Відео

Новини

На фасаді Бурштинської гімназії №1, було встановлено пам’ятну дошку, колишньому випускнику, а сьогодні загиблому герою Володимиру Гулі. На шкільному подвір’ї для вшанування зібралися учні, вчителі, родичі загиблого, представники влади, духовенство та небайдужі мешканці міста.

Володимир Гула на позивний “Август” (на честь римського імператора) народився у Бурштині 29 березня 1993 року. У 2014-му був активним учасником Майдану. В цей час навчався у Львівському університеті, на історичному факультеті. На 5 курсі залишив навчання та поїхав у зону АТО на захист України. За два роки пройшов Северодонецьк, Лисичанськ, Сватове. З початком повномасштабної війни пішов захищати свою Батьківщину.

Мати захисника, Галина Гула, розповідає, що Володя маючи кохану дівчину дізнався, що невдовзі стане батьком, тому спішив приїхати додому, щоб сповістити чудову новину. Але на шляху до рідного дому сталося ДТП, яке забрало життя захисника.

Галина Гула, як одну із дорогих реліквій свого сина передала його каски з Майдану у Бурштинський музей Визвольної боротьби. На фасаді гімназії №1 це вже четверта дошка, встановлена загиблим героям, які колись також мріяли і жили, а сьогодні стали вічним нагадуванням, якою ціною здобувається свобода.

За минулий рік на фасадах навчальних закладів Бурштинської ТГ було встановлено 21 пам’ятну дошку. У 2024-му – це вже третя.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua