Онлайн TV FM радіо FM пауза

Французькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багета. Відео

Новини

Надзвичайно довгий багет спекли французькі пекарі в передмісті Парижа. Їм удалося побити рекорд Гіннеса, який належав Італії п’ять років.

Тісто замісили о третій ночі. Коли підійшло, почали пекти. Для цього зробили спеціальну духовку з конвеєрною стрічкою. Так багет вийшов цілісним.

«Слід дотримуватися не лише правил вимірювання, а й інших правил, зокрема санітарних норм. Треба використовувати традиційні інгредієнти, а також дотримуватися традиційного способу приготування. І, нарешті, багет має бути суцільним, без розривів», – пояснює Джоан Бран, суддя Книги рекордів Гіннеса.

Багет, випечений в Італії, був завдовжки понад 132 метри. Французькі пекарі перевершили італійських.

«Я вітаю вас із тим, що ви встановили новий світовий рекорд Гіннеса з найдовшого багета. Його довжина — 140,53 метра», – наголосив Джоан Бран, суддя Книги рекордів Гіннеса.

Перемога була нелегкою.

«Іноді було страшно. Мусили постійно бути пильними, що було непросто. І під час підіймання багета в духовку, і під час спускання з неї, і під час випікання, і під час замішування тіста, і під час формування ми були в напрузі», – розповідає пекар.

Рекорд встановили під час заходу Французької конфедерації пекарів і кондитерів.

«Ми живемо у Франції і організовуємо цей захід. Ми маємо сертифікат, який підтверджує, що французький багет внесено до списку ЮНЕСКО. Ми пишаємося тим, що досягли цього в себе на батьківщині», – каже пекар.

Довжина традиційного багета — 60 сантиметрів. Тож рекордна випічка вийшла довшою у 235 разів. Частину багета розрізали на шматки й пригостили відвідувачів заходу. Решту передали бездомним.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua