Онлайн TV FM радіо FM пауза

“ЮКІ”: у кінотеатрі “Люм`єр” знову покажуть фільм про українців у НХЛ. Трейлер

Новини

З 11 лютого за численними проханнями глядачів у кінотеатрі “Люм`єр” знову можна переглянути фільм «ЮКІ», що розповідає історії видатних зірок українського походження, які формували найвідомішу хокейну лігу світу – NHL.

Героями стрічки стали хокеїсти, що у різні епохи здобували світову славу: Іван Грецький, Орест Кіндрачук, Ерік Нестеренко, Іван Буцик, Руслан Федотенко та багато інших. Зйомки відбувалися протягом трьох років у Канаді, США, Білорусі та Україні.

В Україні стрічка з’явилася під гаслом «Історія перемог вільних українців». Ukrainians або коротко UKE — саме так у Північній Америці називають вихідців з України. Завдяки розповідям героїв, рідкісним знахідкам та безцінним свідченням «ЮКІ» зважено та об’єктивно зафіксує, що українці — унікальна нація, якій є чим пишатися.

В основі фільму — виняткове дослідження творчої команди проєкту. Як з’ясувалося, на кільцях Кубка Стенлі — головному трофею ліги світу NHL — масово зафіксовані прізвища українських гравців, — розповідає Володимир Мула, — Саме наші співвітчизники стояли біля витоків зародження хокейного турніру ще на початку його становлення та розвитку за океаном. Їхній внесок в історію хокейних клубів, честь яких вони захищали, надихнув на подальші звершення мільйони людей у Канаді та США. І кожному з них вдалося зберегти у душі шматочок далекої, але рідної серцю України.

Квитки на фільм “ЮКІ” можна придбати за посиланням або у касі кінотеатру. Також є можливість забронювати квитки з 10:00 до 22:00 за номерами: (066) 992 0000, (096) 050 5051.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua