Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківський драмтеатр перейшов у державну власність. Відео

Новини

Довга епопея, від часу надання статусу Національного Івано-Франківському академічному драмтеатру до його переходу в державну власність, нарешті завершено. Минулого тижня уряд прийняв остаточне рішення передати театр під патронат Міністерства культури та інформаційної політики України.

Наприкінці грудня минулого року Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко особисто заявив – театр заслуговує на особливу увагу.

Швидко передати театр в управління Мінкульту не вдалося через початок повномасштабної війни в Україні. Однак тепер на театр чекають зміни. Зміни статусу передбачають інший рівень комунікації, співпраці на державному та міжнародному рівнях, зовсім інші матеріальне та фінансове забезпечення.

Натомість актори змін не очікують. Відтак Олексій Гнатковський переконаний, що статус чи звання вимірюються не написом чи медаллю, а виключно роботою. І надзавдання театр ставив перед собою й до отримання статусу Національного.

Наразі доведеться зачекати з ремонтом театру, придбанням автобусу та вантажівки. Кошти на це були закладені, однак в час війни заборонені будь-які капітальні видатки. Усе це буде, каже директор, після перемоги.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua