Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківські медики розповіли, що робити, щоб вберегти своє здоров’я у сезон застуд. Відео

Новини

В осінньо-зимову пору року шириться багато вірусних захворювань, адже холодна погода може пригнічувати імунну систему та підвищувати вразливість до інфекцій. Тому аби уникнути застуд, підтримувати та зміцнювати своє здоров’я потрібно ще від весни, каже терапевтка Тетяна Чевалюк:

“Підтримка імунітету мала б починатись навесні. Тобто ціле літо ми запасаємося поживними речовинами і вітамінами, адже літом набагато простіше це робити, бо цього всього є предостатньо: ягоди, фрукти і все свіже. І відповідно взимку ми уже рухаємось на тому багажі, який самі склали”.

Для зміцнення імунітету важливо споживати фрукти та овочі, які є багатими на вітаміни, розповідає терапевтка Тетяна Чевалюк. Зокрема, в холодну пору року найкращим варіантом буде обліпиха та брусниця.

“Хто цікавиться, той чув: ягоди годжі – суперфуд, але ми забуваємо про обліпиху, яка є таким самим суперфудом, адже по складу вони йдуть майже рівно, а по ціні, то обліпиха в десять разів вигідніша. І її легко зберегти, наприклад, у формочках від льоду заморозити її мус, додавши до неї трохи меду.

Наступний прекрасний варінт для тих, у кого проблеми з нирками – це брусниця, адже вона вимиває молі, вбиває бактерії, дуже багато медичних лікарських препаратів роблять на основі брусниці“.

Суттєвим чинником для зміцнення імунітету є поєднання дихальної гімнастики разом із спортивними заняттями, каже лікарка.

Також, беручи до уваги інформацію епідеміологів про випадки захворювання на гепатит А, потрібно регулярно проводити вологе прибирання та ретельно обробляти овочі та фрукти перед споживанням.

Дотримавшись цих правил можна вберегти своє здоров’я від застуди. Втім наразі спалаху інфекційних захворювань в Івано-Франківській області немає, наголошують медики.

Важливо, якщо ви відчуваєте слабкість в тілі та прояви застуди, необхідно звертатися до спеціалістів, а не займатися самолікуванням, наголошують лікарі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua