Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківська громада передала 38 FPV-дронів для військових на Авдіївському напрямку. Відео

Новини

38 FPV-дронів та систему управління від Франківської громади – військовим на Авдіївський напрямок повезе голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. Під час приїзду очільники громад підписали меморандум про співпрацю Івано-Франківської ТГ та Авдіївської військової адміністрації.

«Меморандум про співпрацю, про взаємодопомогу. Ми є таким містком між військовими і цивільними. Військові адміністрації саме для того і потрібні. Я знаю, що ви, як міська рада, не можете передавати напряму військовим. Треба через військову адміністрацію. Тому зараз ми тут, Руслан Романович передає дрони. Ми їх завеземо в 110 бригаду, саме на Авдіївський напрямок», каже голова Авдіївської міської військової адміністрації Донецької області Віталій Барабаш.

Як-тільки почалось загострення на Авдіївському напрямку, «Спілка волонтерів Прикарпаття» вирішила відкрити банку для збору коштів на закупівлю FPV-дронів.

«В перший же день ми зібрали 150 тисяч гривень. Практично за 3 тижні ми закрили банку, що відкрили на дрони. За той час ми шукали дрони. Знайшли в Надвірній, хлопці з самооборони Надвірнянської виготовляють ці дрони. Планували 20, вийшло 26 з установкою, антеною з підсилювачем», – розповідає заступник ГО «Спілка волонтерів Прикарпаття» Андрій Паляниця.

Ще 10 дронів закуплені за кошти із зарплати міського голови та його заступників. Кожен з них перерахував її у повному обсязі за листопад на рахунок фонду «Моє місто – Івано-Франківськ».

Туди ж їдуть і два дрони, які придбали на виручені кошти з закладів культури.  

«Цього разу ми збирали ці дрони різним шляхом. Дякую «Спілці волонтерів Прикарпаття», де був оголошений збір, дякую своїм заступникам, які скинули кошти зі своєї заробітної плати. Ми перерахували кошти і це дало нам можливість купити дрони на Авдіївку і дрони для Гуляйполя для нашого 78 батальйону. Також дякую Департаменту культури, який долучився і своїми заходами теж закупили дрони. Тобто спільними зусиллями ми сьогодні передаємо в Авдіївку партію FPV-дронів. Для нас це дуже важливо зараз підтримувати. Очікуємо, ще партію дронів, передавати будемо різним військовим частинам», каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Громада надалі допомагатиме військовим на різних напрямках протистояти ворогові. За словами Руслана Марцінківа, вже незабаром планують збирати FPV-дрони безпосередньо у громаді.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua