Онлайн TV FM радіо FM пауза

В ІФНТУНГ розповіли про будівництво енергоефективних будинків. Відео

Новини

В Івано-Франківському університеті нафти й газу відбувся міжнародний семінар “Розробка концепції активного будинку для громадських будівель”. Фахівці, науковці, експерти та чиновники обговорили особливості проєктування та будівництва енергоефективних будинків.

Оплата за комунальні послуги постійно росте, а люди шукають ідеї, як зекономити. Нині жити у теплі, а платити менше – можливо, запевняє інженер Микола Яцинович. Чоловік за рік сплачує лише 8 тисяч гривень за комунальні послуги. Будинок Миколи повністю утеплений традиційними технологіями. Утім товщина ізоляції – збільшена, пояснює інженер.

Енергоефективні будинки вже давно існують в Івано-Франківську. Один з них у самому центрі – біля Ратуші. Його площа 700 квадратних метрів, і він зовсім не потребує опалення.

Унікальним досвідом Івано-Франківська зацікавились іноземці. Тож в університеті нафти й газу провели тренінг з розробки концепції «активного» будинку для партнерів з Угорщини, Румунії та Словаччини. Їм розповіли про новітні системи енергетичного менеджменту та як відповідати на виклики,  з якими зіткнувся світ упродовж останнього року.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua