Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківець на позивний “Ярий” поділився своєю історією оборони українського неба. Відео

Новини

Повернувся з-за кордону, аби захищати Батьківщину. 24 лютого 2022 року франківець на позивний «Ярий» зустрів у Чехії. О 5 ранку його розбудив телефонний дзвінок звісткою про війну в Україні. Зізнається, такого не очікував, однак зрозумів – потрібно повертатись додому.

Приїхавши в Івано-Франківськ чоловік одразу пішов у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

«Буквально з автобуса я зразу пішов у військкомат і сказав, що хочу служити. Мені було важливіше, щоб я з другом разом попав. Я знав, що у нього відправка мала бути у вівторок, але перенесли на четвер і я теж попросився на четвер. Сказав, що це мій брат і так ми попали у 102-гу бригаду», – говорить «Ярий», військовослужбовець 102-ї бригади сил Територіальної оборони ЗСУ.

Близько місяця «Ярий» перебував у рідному місті. Тут проходив додаткові навчання. А потім – поїхав у Дніпро, згодом – на Запорізький напрямок.

Увесь рік чоловік перебував на позиціях на Запорізькому напрямку. А наприкінці 2022 року їх бригаду передислокували в Івано-Франківськ. Нині хлопці оберігають прикарпатське небо.

«Ми знали, що ми їдемо на декілька місяців, але як виявилось ми тут уже трохи більше року. Але тут теж вистачає роботи», – розповідає військовослужбовець 102-ї бригади.

Попри те, що в Івано-Франківськ – тилове місто, зазначає «Ярий», цивільним варто не забувати, що це війна, яка триває в усій країні і безпечних місць тут немає. Тож завжди варто зважати на сигнали повітряної тривоги.

«Все одно є велика ймовірність, що під час ракетної небезпеки може прилетіти навіть сюди. Не дай Бог. Нехтувати цим не потрібно, тому що у них є ракети високоточні, а є і не дуже, які можуть відхилятися від маршруту», – зазначає військовослужбовець.

Воїн каже, за мир, спокій та свободу рідної держави готовий боротись до останнього.

«Хочеться, щоб Україна залишилась незалежною. Я не можу собі уявити, що тут ми будемо під окупацією. Хочеться, щоб все було як до війни. Шкода людей, які втратили своє все майно, які втратили своїх близьких, рідних. Особливо коли бачиш, що діти гинуть – це дуже важко», – наголошує військовослужбовець «Ярий».

Від українців, зізнається «Ярий», військові найбільше чекають підтримки. Адже чимало людей збайдужіли та звикли до війни.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua