Онлайн TV FM радіо FM пауза

Форум у Давосі проходить без Росії та Китаю. Відео

Новини

Всесвітній економічний форум знову зібрав у Давосі світову еліту. Цьогоріч очікують рекордну кількість учасників. Водночас зустрічі відбуватимуться без делегації з Росії. Не буде також і представників Китаю, бо країна переживає сплеск пандемії COVID. До того ж через падіння фондового ринку у 2022 році найбагатші люди Китаю збідніли на 224 мільярди доларів. Водночас мільярдерів із країн Перської затоки цього разу буде більше. У регіоні зростають доходи, оскільки пішли вгору ціни на нафту.

Серед головних тем — загроза глобальної рецесії, зміна клімату, а також війна в Україні. Так, Євросоюз представив масштабну ініціативу з підтримання «зеленої» індустрії. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла про плани підтримати екологічно чисте виробництво.

Це має допомогти блоку конкурувати з подібними програмами в США. Водночас перша леді України Олена Зеленська зазначила, що спочатку треба зупинити війну в нашій країні.

Також учасники форуму обговорили можливість глобальної рецесії.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва каже, що глобальне економічне зростання 2023 року, згідно з прогнозами, досягне нижньої межі перед фазою пожвавлення.

Вона також підтвердила прогноз МВФ про вповільнення глобального зростання до 2,7 % цього року з приблизно 3,2 % минулого.

Георгієва сказала, що глобальне зростання підкосила криза вартості життя і процентні ставки, які були на рівні, небаченому десятиліттями.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua