Онлайн TV FM радіо FM пауза

Форум «Любов’ю служіть один одному»: Івано-Франківськ обговорює соціальне служіння у храмах. Відео

screenshot 27 1 - Форум «Любов’ю служіть один одному»: Івано-Франківськ обговорює соціальне служіння у храмах. Відео - rai.ua Новини

Підтримати та виявити людей, які цього потребують. В Івано-Франківську відбувся форум соціального служіння під назвою «Любов’ю служіть один одному». На нього зібрались священнослужителі та волонтери. Вони говорили про впровадження соціального служіння у кожну парафію.

Отець Володимир Чорній розповідає, що впровадження включає три етапи. Це залучення ініціативних і небайдужих парафіян, виявлення соціально незахищених категорій людей, які потребують допомоги та підтримку цих людей парафіями.

З початку повномасштабного вторгнення соціальне служіння ввели в одному із храмів Харкова. Екзарх Харківський владика Василій Тучапець каже, в перші місяці війни їх місто було ізольоване і люди виживали лише завдяки гуманітарній допомозі. Зокрема й тій, яку надсилали до храму Святого Миколая. Продовжують цю працю й досі.

В Івано-Франківській громаді нині є декілька храмів, які практикують соціальне служіння. Однак, зазначає митрополит Володимир Війтишин, цього надто мало.

Відтак, священнослужителі обіцяють парафіям супровід у соціальному служінні, навчання та підтримку парафіяльних волонтерів, а ще – допомогу у розробці соціальних проєктів і отриманні мікроґрантів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua