Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ferrari вперше за 50 років виступить на «24 годинах Ле-Мана». Відео

Новини

Ferrari після 50-річної перерви відновить участь у чемпіонаті світу з автоперегонів на витривалість, зокрема у «24-х годинах Ле-Мана». Для змагань компанія з Маранелло збудувала новий перегоновий гіперкар.

Він виступатиме в класі спорт-прототипів. Автомобіль оснащено повним приводом, 7-ступеневою механічною коробкою передач із послідовним перемиканням і гібридною силовою установкою. Вона складається з двигуна V6 з подвійним турбонаддувом та електромотором потужністю 500 кВт. За вимогами регламенту сукупна потужність не перевищує 680 кінських сил.

Новий гіперкар Ferrari дебютує в березні наступного року на перегонах «1000 миль Сібрінга», які пройдуть у США. Це перший етап чемпіонату.

«24 години Ле-Мана» посідають третє місце в календарі автоперегонів, але це головна подія чемпіонату. Перегони часто називають «Гран-прі витривалості та економічності». Автомобілі мають бути надійними і протриматися добу. Водночас слід розумно використовувати витратні матеріали, зокрема пальне.

Ferrari перемагала у «24 годинах Ле-Мана» дев’ять разів. Шість із них у період із 60-го по 65-й рік. Після 73 року вона участі в чемпіонаті більше не брала.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua