Онлайн TV FM радіо FM пауза

Епідсезон у розпалі: серед вразливих категорій діти до 17 років. Відео

грип у дітей Новини

В Івано-Франківську розповіли про епідеміологічну ситуацію в громаді. Серед усіх випадків захворювання на грип та ГРВІ, 50% зафіксованих – це діти до 17 років. На коронавірус – близько 10%.

Цьогоріч, зазначають медики, він кардинально відрізняється від торішнього. У першу чергу тим, що серед усіх випадків захворювання на грип та ГРВІ, 50% зафіксованих – це діти до 17 років. Зазвичай ця цифра в епідсезон складає 30-35%. За тиждень з 1300-1400 звернень в Центр первинної медичної допомоги з приводу грипу і ГРВІ, 50% – це дитяче населення.

Також медики фіксують важкий перебіг грипу, ГРВІ та коронавірусу у 50% дитячого населення. Ці хворі були госпіталізовані. Частка захворюваності на коронавірусну хворобу дітей до 17 років у даному епідсезоні складає 10%, і за словами директорка КНП «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги» Ольги Савчук, це дуже хороший показник.

Відтак нині лікарі фіксують різке зростання захворюваності на грип та ГРВІ. Це пов’язують з тим, що циркулюють більше двох вірусів серед дітей, розповідає Ольга Савчук.

«Дуже часто в цьому сезоні до нас звертаються батьки і кажуть, що як маленьке просо висіяне у горлі у дитини. Це основні симптоми вірусу Коксакі – це дуже заразне захворювання, надзвичайно небезпечним симптом є те, що останнім часом ним почали хворіти дорослі і це вказує на те, що там стресова ситуація, яка в нас є – знижує імунітет».

Загалом на ГРВІ за тиждень захворіли понад 1200 жителів Івано-Франківської громади. Циркулює також і коронавірус. Однак, ситуація стабільна.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua