Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ефіопія зробила перший крок до миру. Відео

Новини

Ворогуючі сторони в Ефіопії досягли угоди про припинення бойових дій. Це означає, що дворічна війна, можливо, добігає кінця.

Переговори між сторонами тривали понад тиждень. Посередником виступив Африканський союз, а самі зустрічі проходили в ПАР.

Тиграй — один з 11 районів Ефіопії. Межує з Еритреєю та Суданом. Бойові дії почалися там восени 2020 року, коли влада регіону кинула виклик центральній владі. Водночас керівництво Тиграю — це представники колишнього режиму, який керував країною 27 років.

ООН і США привітали договір. У межах мирного договору сторони погодили план роззброєння й умови доступу до гуманітарної допомоги.

Унаслідок воєнного конфлікту загинули тисячі мирних жителів, мільйони стали біженцями. Правозахисні організації кажуть, що обидві сторони вчиняли воєнні злочини, зокрема сексуальне насильство.

Водночас на боці ефіопської армії воювали війська з Еритреї. Представники цієї країни не брали участі в переговорах. Наразі незрозуміло, чи дотримуватимуться вони перемир’я.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua