Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дитсадок на Богородчанщині закупив неякісну сметану: товар вилучили з обігу

Новини

В ясла-садку «Едельвейс», що в с. Яблунька Солотвинської селищної ради, виявили сметану масовою часткою жиру 21% із вмістом рослинних жирів, яка використовувалася для харчування дітей. Товар вилучили з обігу.

Про це повідомляє РАІ з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

При проведенні процедури простежуваності по харчовому ланцюгу встановлені всі постачальники та реалізатори згаданого харчового продукту, проведено процедуру відкликання недоброякісної сметани. Виробнику – ТзОВ «Агропобутсервіс» (с. Надичі Жовківського району Львівської області) повернуто залишки даного продукту.

Разом з цим, виявлено цікаву закономірність в ціновій пропозиції виробника і постачальників до кінцевого споживача. Виробник відпустив так звану «сметану» у фасуванні 0,9 кг за ціною 29,1 грн. Продукт поступив в ясла-садок «Едельвейс» через двох постачальників: перший встановив ціну 36,1 грн за упаковку (0,9 кг), другий (кінцевий) постачальник продав «сметану» в дошкільний заклад за ціною 58,5 грн.

Варто зазначити, що цінова пропозиція Богородчанського молокозаводу коливається в межах 46,7-51,0 грн за 0,9 кг сметани.

Як повідомляло РАІ, у селі Верхній Ясенів, що на Верховинщині, відкрили новий дитсадок. Будівництво дошкільного закладу тривало 8 років, проте левову частку робіт виконали упродовж останніх п’яти.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua