Онлайн TV FM радіо FM пауза

“Думай глобально, дій локально”: як у Верховині молодь почала змінювати на краще життя громади

Новини

Чи може молодь вже з підліткового віку змінювати на краще своє село, місто або навіть країну? Авжеж! Якщо ти не один, а група людей, об’єднаних однією ідеєю, які прагнуть іти маленькими кроками до великих змін.

І Peer leader International цьому приклад. Це громадська молодіжна організація, спрямована на розвиток молоді, яка існує в 10 країнах світу, та вже понад 4 роки і в Україні, а саме – у Верховині.

Peer leader є в Німеччині, Південній Африці, Бразилії, Боснії і Герцеговині, Малаві, Уганді, Словенії, і Україні. Також є хороші зв’язки з молоддю в Ізраїлі, Тунісі, Єгипті, Зімбабве та інших країнах. Головна ідея в тому, що Peer leader International дає молодим людям можливість отримання цікавого досвіду, дізнатися нове і таким чином підготуватися до самостійного, цілеспрямованого і космополітичного життя. Основна увага приділяється навчанню і розвагам за допомогою незалежної та спільної розробки некомерційних проєктів.

“У Верховині, що на Прикарпатті, наше об’єднання діє під назвою  Peer leader Verkhovyna. У нас є два основні напрямки: освіта та екологія. А зараз ще працюємо над розвитком напрямку спорту. Ми, члени організації, беремо активну участь в житті Верховини. З нашою співпрацею реалізовано багато проєктів. Зокрема, це «Climate Cycle Tour», «Толока Верховина», також вагомо допомогли в організації фестивалів «Via Carpatia», «Дні українського кіно 2018”, – розповіла Христина, яка є учасницею організації від початку існування її у Верховині.

Команда має свій офіс, в якому проводяться вебінари, різні клуби за вподобаннями, перегляди фільмів, воркшопи. А ще можна отримати цікавий досвід в спікінг-клабі, а саме – розвивати навички англійської, її мовлення у невимушеній атмосфері, пограти в ігри, що розвивають англійську, поспілкуватися з іноземцями, але зараз такі заняття можливі тільки онлайн. До того ж, організація пропонує book-crossing.

Молодіжні організації – це насамперед сильний розвиток особистості, адже кожен може побачити свою значимість у великому світі, зрозуміти те, що для змін в країні слід почати діяти у маленьких містечках, реалізовувати свої ідеї та шукати однодумців.

Лілія ПОНИПОЛЯК

А яка ваша реакція?
+1
18
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
rai.ua