Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті не поспішають продавати землю. Відео

Новини

На Прикарпатті не поспішають продавати землю. Нині наша область перебуває на передостанньому місці в Україні за темпами продажу. Утім, в Івано-Франківській облдержадмінстрації кажуть, наразі це чудові показники і поспішати не варто.

100 днів з часу відкриття ринку землі. На Прикарпатті налічується понад 600 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення. З них 400 тисяч – ріллі. Внаслідок розпаювання землевласниками стали більше 200  тисяч селян.

Утім, продавати свою землю прикарпатці не поспішають. З 1 липня було відчужено 809 ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 309 гектарів. Середня ціна за 1 гектар такої ділянки становить більше 53 тисяч гривень.

Також за 9 місяців 2021 року на Прикарпатті було зареєстровано 46 нових фермерських господарств. А за податки від оренди землі громади отримують надходження до своїх бюджетів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua