Онлайн TV FM радіо FM пауза

Допомогти найменшим: захист прав і законних інтересів дітей у 2022 році

Новини

Кількість дітей, які потребують допомоги торік збільшилась. Однак, служба у справах дітей активно працює над тим, щоб знайти їм сім’ю або тимчасовий прихисток.

Торік на обліку служби у справах дітей Івано-Франківської громади перебувало понад три сотні осіб. 15 з цих дітей втратили батьків у зоні бойових дій. Ще 65 – це малеча з Луганської та Донецької областей. Окрім цього у 2022 році працівники служби зреагували на майже три сотні повідомлень про неналежне виконання батьківських обов’язків та здійснили понад сотню рейдів.

За перші три місяці повномасштабного вторгнення в Івано-Франківську громаду було переміщено 113 дітей. Минулого року збільшилась й кількість позовів до суду щодо позбавлення батьківських прав.

Якщо здоров’я та життя дитини під загрозою – її прилаштовують у центр психологічно-соціальної реабілітації або у патронатні сім’ї. На Прикарпатті нині функціонує 16 таких родин.

Загалом у 2022 році під опіку служби у справах дітей Івано-Франківської потрапили 36 осіб. Це вдвічі більше, ніж у попередні роки. Сім дітлахів – знайшли нові родини.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua