Онлайн TV FM радіо FM пауза

Допомога для військовослужбовців: які виплати гарантовані захисникам з Івано-Франківської громади

Новини

В 2024-му Франківська громада збільшує виплати для військових. Допомога охоплює різні аспекти життя захисників, включаючи виплати на амуніцію, медичні послуги, реабілітацію, а також надання фінансової підтримки для їхніх сімей та дітей.

Кошти на амуніцію

Військові з Франківська можуть отримати 20 або 50 тисяч гривень на амуніцію. 50 тисяч для кожного франківця, хто боронить Україну на передовій. Важливо! Оформити заяву можуть як самі військові, так і близькі родичі. Отримати інформацію та подати заявку на допомогу можна у ЦНАПах громади.

Допомоги пораненим захисникам

Цього року виплату збільшили до 30 тисяч гривень. Кожен воїн з Франківська зможе отримати 30 тисяч гривень на лікування. Для виплати допомоги потрібен документ, що підтверджує отримання поранення на війні, виписку з медкарти. Детальний перелік документів та подати заяву можна отримати ЦНАПі.

Реабілітація військових

Івано-Франківськ запровадив нову програму допомоги на реабілітацію військових. 10 тисяч гривень виплачують захисникам на фізичну чи психологічну реабілітацію. Для оформлення виплати потрібен висновок лікаря чи на правлення на реабілітацію чи довідка МСЕК і посвідчення особи з інвалідністю. Дізнатися деталі та подати документи можна отримати ЦНАПах громади.

Допомога в оплаті комунальних послуг

5 тисяч гривень на оплату комунальних послуг. Гроші місто дає захисникам, які беруть участь у бойових діях, але не мають статусу УБД. Отримати кошти можуть військові, які мають прописку у Франківській громаді та ВПО. Щоб мати право на компенсацію, потрібно подати копії паспорта, ідентифікаційного коду, документа про участь у бойових діях після 24 лютого 2022 року та реквізити рахунку. Копії потрібно подавати разом з оригіналом (для звірки). Подавати документи можна у будь-який ЦНАП Франківської громади.

Кошти для дітей захисників

Діти франківських військовослужбовців отримують гроші до Дня народження. Доньки та сини захисників можуть отримати 500 гривень. Або ж 2000 гривень для дітей з багатодітних сімей та дітей з інвалідністю. Місто виплачує кошти раз у рік після Дня народження дитини. Детальну інформацію про виплату можна отримати у всіх ЦНАПах Івано-Франківської громади.

Встановлення надмогильного пам’ятника військовому

Родинам загиблих Героїв Івано-Франківської громади місто виплачує допомогу на встановлення надмогильного пам’ятника. Кожна родина отримає з бюджету міста 60 тисяч гривень. Для цього родичі загиблих подають у ЦНАП документи, які підтверджують вартість виготовлення пам’ятника, письмову згоду всіх інших членів сім’ї захисника. Документи на цю виплату подаються тільки у ЦНАПі Івано-Франківська, на вул. Незалежності, 9.

Допомога для родин загиблих та зниклих безвісти захисників

Місто виплачує щомісячні допомоги для родин загиблих та зниклих безвісти захисників з Франківська. Це кошти в розмірі прожиткового мінімуму для оплати комуналки. Важливо: захисники, які, на жаль, загинули, мають бути прописані в Івано-Франківській громаді. Також члени родини захисника мають проживати в Івано-Франківській громаді та користуватись пільгами на оплату комуналки. Це ж стосується і родин із внутрішньо переміщених осіб. Заяви на допомогу приймають у ЦНАПі на вул. Незалежності, 9.

Компенсація оплат комунальних послуг

Місто компенсує оплату комунальних послуг для учасників бойових дій, родин загиблих захисників та учасників АТО/ООС. Військові та родини Героїв не оплачують вартість комунальних послуг. Детальну інформацію про документи, які подавати на ці виплати можна отримати у всіх ЦНАПах Івано-Франківської громади.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua