Онлайн TV FM радіо FM пауза

Долинську громаду відвідали партнери з Франції. Відео

Новини

У червні цього року Долинська міська рада підписала угоду про побратимство з французьким містом Монтіньї–ле–Бретонне. Зараз іноземці приїхали до Долини, щоб побачити як вдається розвиватися громаді у час війни.

Голова громади, Іван Дирів розповідає, що їхня співпраця розпочалася ще з початком повномасштабного вторгнення:

«У березні місяці ми зв’язали і відчули позитивне ставлення і намагання якимось чином допомогти від французів, від мера, від всієї команди. А в квітні міська рада Монтіньї прийняла рішення про побратимство із містом Долина. В червні ми підписали цю угоду».

Делегація відвідала чимало позашкільних закладів освіти. Зокрема, мала змогу спостерігати за тренуваннями юних спортсменів. Очільник французького міста, Лоран Меркарт зізнається, його вразив розвиток спортивної сфери у Долинській громаді:

«Ми побачили дуже високий рівень спорту. Є багато чемпіонів. Також, вражає прагнення до лідерства та наполегливість. Було б добре, якщо б ми робили певні обміни нашими спортсменами, адже це чудова можливість набути більшого досвіду та покращити спортивні навички».

Ба більше, під час секції фехтування делегація мала можливість випробувати свої сили.

Заступниця мера, Клер Дізес наголосила, що розвиток кожної сфери життєдіяльності у такий складний для країни час –  це неабиякий прогрес. Тому вони розпочали переговори про те, щоб діти з Долини мали можливість відвідувати Францію з тренувальними та освітніми візитами:

«В мене вже є думки та ідеї стосовно обміну та візитів дітей з Долини до Франції. Як тільки я повернусь до Монтіньї, я буду намагатися їх реалізувати до закінчення цього року, щоб вже у 2024 вони мали можливість приїхати. Також, мене тішить, що навіть в час війни продовжують оновлювати заклади, щоб діти тренувалися та навчалися з комфортом».

Також, французька делегація ознайомилася й з культурною сферою Долинської громади. Зокрема, вони відвідали краєзнавчий музей «Бойківщина» та побачили виставку, присвячену пам’яті жертв Голодоморів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua