Онлайн TV FM радіо FM пауза

Долинська громада покращує бібліотечні послуги: ремонти, еко-студія та безкоштовний центр для дітей. Відео

Новини

Попри війну не лише продовжують, а й вдосконалюють свої послуги для читачів. У Долинській громаді функціонує 21 бібліотека – центральна, дитяча, міська і сільські філії. Загалом, вони охоплюють близько 25 тисяч читачів у рік. Цьогоріч у бібліотеках вдалось зробити чимало ремонтних робіт.

Ще у 2021 році у центральній бібліотеці реалізували проєкт «Еко-студія». В результаті, стали лауреатами Всеукраїнського конкурсу «Краща бібліотека» в номінації «Середня бібліотека». У подарунок отримають книги.

Долинська дитяча бібліотека обслуговує майже 4000 читачів. 89 з них – це внутрішньо переміщені особи, ще понад сотня – це діти, що навчаються в інклюзивних класах. Література у бібліотеці, каже заступниця директора з питань обслуговування дітей, на будь-який смак.

«Наш фонд становить 21 736 книг. У нас є навчальна література, наукова, суспільна, художня, різноманітні енциклопедії. Цьогоріч ми стали переможцями у проєкті «Валізка з книжками» і зараз до до нас прямує ця валізка. Які саме книги ми отримали ще не знаємо, але завдяки цьом наш фонд поповниться», – розповіла заступниця директора з питань обслуговування дітей Долинської дитячої бібліотеки Ірина Хозінська.

Без ремонтів у дитячій бібліотеці теж не обійшлось. Оновлення є як на дворі, так і всередині приміщення. На базі бібліотеки створили Центр цифрової освіти Save the Children, де діти можуть займатись у вільний час на комп’ютерах і брати участь у різноманітних заходах. Наразі центр постійно відвідує близько 400 дітей. Та щотижня ця цифра зростає.

центр цифрової освіти

Усі послуги у центрі є безоплатними. Тут дітлахи можуть переглянути фільми чи мультфільми, відвідати майстер-класи чи просто почитати книги.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua