Онлайн TV FM радіо FM пауза

Підтримують літніх людей морально та матеріально: доброчинці з Івано-Франківська дбають про стареньких. Відео

доброчинці Новини

Щоб люди старшого віку не відчували себе самотніми, доброчинці з Івано-Франківська об’єдналися та практично кожного тижня навідуються та допомагають їм. Найбільшою потребою є продукти харчування та медичні препарати, розповідає добродійка, Юлія Стасюк:

“Найчастіше закуповуємо продукти, такі як крупи, молочку, олію, цукор, хліб. Але часто нас просять докупити і щось особисте, наприклад ліки. Це можуть бути і дороговартісні ліки і дешеві, які вони всеодно не можуть собі дозволити.”

Окрім матеріальної допомоги старші люди потребують підтримки та увагу, каже волонтерка, Юлія Торконяк оскільки вони можуть себе відчувати покинутими або ж самотніми і тому важливо приділяти їм увагу та розмовляти з ними:

“Ми часто бачимо, що більшість з цих людей – покинуті. Є люди, які втратили дітей, є які просто залишились самі. І часто їм потрібні не так продукти, як розповісти нам про своє життя – вони показують свої фотографії про молодість, або просто розповідають про те, як пройшов їхній день.”

Від початку повномасштабного вторгнення вони допомогли майже 400 людям літнього віку. Інформацію про них волонтерам надають у департаменті молодіжної політики або до них звертаються особисто і вони нікому не відмовляють, адже це як велика родина, кажуть доброчинці.

доброчинці івано-франківськ

Охочі можуть щотижня доєднуватися до зборів коштів аби також допомогти людям «золотого віку» та підтримати їх. Реквізити можна знайти в соціальних мережах доброчинців або ж звернутися до них особисто.

Команда РАІ уже раніше публікували матеріали про двох волонтерок, які турбуються про покинутих літніх людей. Зокрема інтерв’ю із Юлею Торконяк можна переглянути за посиланням http://surl.li/lnwyw. А з Юлею Стасюк – http://surl.li/lnwzp.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua